Fugleobservation: Rødhalset gås

januar - februar
Rødhalset gås, Chavdar Nikolov

Rødhalset gås (Branta ruficollis)
Tur til Bulgarien - overvintringssted for den rødhalsede gås

Området nord fra Varna søen og helt nordpå til grænsen med Rumænien, imponerer med de mange fuglearter, som kan ses her. Tusindvis af vilde gæs, bl.a. næsten hele populationen af den globalt truede Rødhalset Gås, overvintrer her. I de seneste 20 år har op til 62 000 Rødhalset Gæs tilbragt vinteren ved søerne Durankulak og Shabla. Takket være søernes lille areal, med gode forhold for at søge læ, og de traditionelt dyrkede vinter kornafgrøder, er disse to søer blevet berømte som nogle af de bedste steder for at se og fotografere de Rødhalset Gæs.

Bestilling

For bestilling eller for at få tilsendt flere informationer, kontakt venligst info@vikan-travel.dk
Rejse:
Naturoplevelser
Vi tilbyder:
    En 4-dages observation af den rødhalsede gås
Mere om tilbuddet:

Periode
Januar - februar

Region
De nordlige del af Sortehavets kyst, fra Varna til Durankulak.
Turen inkluderer et besøg ved de to nordlige kystnære søer Shabla og Durankulak. Det er de vigtigste områder i Bulgarien, som benyttes til overvintring for den Rødhalset Gås. 

Varighed
4 dage, 3 overnatninger

Pris
1 person - 4575 kr.
2-3 personer - 3395 kr.
4-5 personer - 2895 kr. 

Transport
Al landstransport herunder transfer fra/til lufthavn 

Forplejning
Fuld forplejning inkl. kaffe, te, vand

Udover den Rødhalset Gås, vil det være muligt at observere de enorme flokke af Dværggæs, blis, den Sort- og Rødstrubet lom, Blågrå jordugle, Sorthalset og Nordisk Lappedykker, Bjergand, Havørnen, Ørnevågen, Fjeldvågen, Dværgfalken og den store Rørdrum. 

Der vil også være gode chancer for at se og høre Skrigeørnen, den Sorthovedet hættemåge, Ørnevåger, Dværgfalke, Kalanderlærker, den Syriske flagspætte og mange flere fuglearter.


Pris: fra 2875 kr.
Læs mere
Vælg